Keliber

Keliber Oy

Hallitus

Esa Tikka Esa Tikka, hallituksen puheenjohtaja

Esa Tikka on koulutukseltaan ekonomi. Hänellä on vuosikymmenien kokemus kaivosteollisuuden kansainvälisistä johtotehtävistä Nordkalkin Oy:n ja Partek Oy:n palveluksessa. Viimeksi hän oli Nordkalk Oy:n Business Development-toiminnon johtajana.

Lars K. Grøndahl

Lars K. Grøndahl, hallituksen varapuheenjohtaja

Lars Grøndahl on koulutukseltaan kauppatieteiden maisteri. Hänellä on useiden vuosien laaja kokemus teollisuudesta. Hän on toiminut talousjohtajana mm. Cementa AB:ssa, Scancem International ANS:ssa sekä varapääjohtajana (strategia, projektit ja liiketoiminnan kehittäminen) Scancem International/Heidelberg Cement Africa:ssa ja operatiivisena johtajana Scancem International/Heidelberg Cement Africa:ssa. Grøndahl on toiminut myös Norjan teollisuusministeriössä osastonjohtajana. Tällä hetkellä Grøndahl toimii Nordic Mining AB:n talousjohtajana.

Markku Isohanni

Markku Isohanni, jäsen

Markku Isohanni on valmistunut luonnontieteiden maisteriksi 1971 ja filosofian lisensiaatiksi (geologia) 1976. Hänellä on yli 35 vuoden kokemus perus- ja jalometallimalmienetsinnästä. Hän oli vastuussa Outokummun maailmanlaajuisesta malminetsintätoiminnasta 14 vuoden ajan vuodesta 1988 aina vuoteen 2002. Hän on myös toiminut Suomen geologian tutkimuskeskuksen hallituksen puheenjohtajana vuodesta 1996 vuoteen 2003. Lisäksi hän on toiminut joko johtajana tai hallituksen puheenjohtajana useissa Outokummun omistamissa malminetsintä- ja kaivosyhtiöissä niin Suomessa, Australiassa, Espanjassa, Kanadassa, Chilessä, Irlannissa kuin Venäjälläkin. Hän toimii myös Belvedere Resources Ltd:n johtajistossa.

Olle Sirén

Olle Sirén, jäsen

Olle Sirén on saanut monipuolisen kemian alan koulutuksen ja hän on toiminut vuosina 1976–1999 apulaistutkijana Länsi-Suomen ympäristökeskuksessa, vastuualueena ympäristön metallianalytiikka ja jatkuvatoimiset ympäristöntilan mittauslaitteet. Eritysosaamisena on atomiabsorbtiospektroskopia (AAS-uuni, -liekki ja -kylmähöyrytekniikat) sekä laboratorio- ja online-analytiikka. Hänet tunnetaan järjestelmäkokonaisuuksien ja tutkimusmenetelmien kehittäjänä sekä erittäin innovatiivisena henkilönä. Hän on toiminut sivutoimisena yrittäjänä vuosina 1988–2000. Harrastuksena hänellä on ollut geologia 1980-luvun alusta lähtien, erityisesti malminetsintä moreeni- ja sedimenttigeokemian keinoin ja malminetsintä metallinpaljastimilla. Hän toimi KeLiBer-projektin projektipäällikkönä vuosina 2000–2001, Keliber Resources Ltd Oy:n toimitusjohtajana 2001–2006 ja Keliber Oy:n toimitusjohtajana vuodesta 2007 alkaen ja Keliber Oy:n toimitusjohtajana 2007–2016

Timo Mäki

Timo Mäki, jäsen

Timo Mäki on valmistunut luonnontieteiden filosofian maisteriksi (geologia ja mineralogia) Turun yliopistosta 1982. Hänellä on yli kolmenkymmenen vuoden kokemus malminetsinnästä ja kaivostoiminnasta. Hän toimii Pyhäsalmi Mine Oy:n (First Quantum Minerals Ltd.) päägeologina. Hän on toiminut myös tuotanto- ja kaivosgeologina sekä malminetsintägeologina niin Suomessa kuin ulkomailla (mm. Australiassa). Hän on toiminut hallituksen jäsenenä Fennoscandian Review Boardissa. Hän on myös hallituksen jäsen Inmet Mining Sweden AB:ssa. Timo on myös Kaivosteollisuus ry:n hallituksen varajäsen ja hänellä on QP-pätevyys (European Geologist).

Ivar S. Fossum

Ivar S. Fossum, jäsen

Ivar Fossum on koulutukseltaan diplomi-insinööri Trondheimin yliopistosta. Hän on toiminut erilaisissa johtotehtävissä öljy- ja kaasuteollisuudessa sekä lannoiteteollisuudessa. Hän on toiminut mm. raaka-aineiden osto- ja myyntijohtajana Hydro Agri Internationalissa, toimitusjohtajana Norsk Hydro East Africa Ltd:ssä, toimitusjohtajana Loke AS:ssa sekä varatoimitusjohtajana (uudet projektit) Dag Dvergstein AS:ssä. Tällä hetkellä Fossum on Nordic Mining ASA:n toimitusjohtaja.

Heikki Markkanen

Heikki Markkanen, jäsen

Heikki Markkanen on valmistunut diplomi-insinööriksi Helsingin yliopistosta 1975. Hänellä on pitkä ja laaja kokemus kaivosalan eri tehtävistä aina tuotannosta ja tuotekehityksestä kansainväliseen myyntiin ja markkinointiin. Hänellä on myös pitkä ja laaja kokemus liiketoiminnan johtamisesta ja kehittämisestä eri yhtiöissä. Hän on toiminut Myllykoski Oy:n palveluksessa rikastamon päällikkönä vastaten rikastamosta, rikasteiden toimituksesta ja asiakaskontakteista. Myöhemmin hän vastasi Myllykoski Oy:llä talkin tuotannosta, tuotekehityksestä ja uusien laatujen markkinoiden avaamisesta Euroopassa. Hän on toiminut ECC International Oy:n myyntijohtajana Helsingissä asiakkaina Suomen paperitehtaat. Hän on myös toiminut Singaporessa ECC Pacificin markkinointijohtajana. Heikki on toiminut Japanin Suomen suurlähetystössä kaupallisena sihteerinä ja kaupallisen osaston päällikkönä sekä kaupallisena neuvoksena. Hän on ollut SFK Finlandin (myöhemmin 3i) liiketoimintajohtajana ja ECC International Oy:n (myöhemmin IMETAL ja Imerys Minerals) toimitusjohtajana vastaten Suomen toiminnoista ja myöhemmin myös globaaleista suurasiakkuuksista. Hän on toiminut myös Omya Oy:llä Suomen toimitusjohtajana ja Pohjois-Euroopan myyntijohtajana sekä hallituksen jäsenenä.

Peter Forsström